Kardeş Türküler

Anadolu halk ezgilerini, kendi kültürel yapılarını baz alarak orijinal dilleriyle yorumlama düşüncesiyle başlayan serüven; önceleri Türk, Kürt, Azeri ve Ermeni ezgilerinden oluşuyordu.

Daha sonraları, değişik kültürlere de yönelerek repertuvarı genişledi: Laz, Gürcü, Çerkes, Çingene, Makedon, Alevi, Tatar, halk ezgileri de, topluluğun kendine özgü düzenleme anlayışı içinde biçimlendirilerek ama özgünlüğü kounarak icra edildi.

Bulunduğu coğrafyanın kozmopolit yapısını, ilk kez çektiği bir Türkçe-Kürtçe video kliple gündeme getirmeye çalıştı. Etnisiteler arasındaki alışverişin müzikal alanda bir örneği olarak düşünülen bu şarkının video klibi, bir 'ilk' olması hasebiyle ana haber bültenlerine konu olduysa da, sansüre kurban gitti.

Yaptıkları çalışmalar birçok kesimin dikkatini çekerek ulusal ve uluslarası yarışmalarda ödüllere layık görüldü.

Grubun anlayışı, 'çok-kültürlü' bir coğrafyada 'kardeşlik içinde bir arada yaşama' ilkesine dayanır ve artık halklar arasında yaratılan kutuplaşma ve gerilime karşı duruşun naif simgelerinden biridir.

Birbirinden enfes albümleri müzik ve türkü sevenlerin kalbinde taht kurmuş, yeni çalışmaları merakla beklenir ve özlenir olmuştur.


Gayda İstanbul

Eurovision'a katılması
 

Design in CSS by TemplateWorld and sponsored by SmashingMagazine
Blogger Template created by Deluxe Templates